Julegaverne giver også trivsel på arbejdspladsen

Selvom der stadig er økonomisk krise i Danmark, skal man ikke regne med, at der bliver skåret i julegaver til personalet. viser, at firmaerne giver mindst lige så mange gaver som før krisen. Personalet forventer gaverne, og det vil give en dårlig stemning, hvis man fjerner denne erkendtlighed eller frynsegode. Medarbejderne synes, de er berettigede til gaverne. Hvis de ikke får gaverne mere, så er det nok fordi ledelsen ikke værdsætter dem nok mere. Og så har vi den faldende trivsel og sundhed og måske faldende produktivitet. Det er ikke en risiko, som mange virksomhedsledere ønsker at tage.

Hvad skal man så give sit personale? Det mest almindelige er nok julekurve med alskens delikatesser og lækkerier. Ligesom fra den gamle købmandsgård. Mange er glade for de traditionelle købmandskurve, fordi man næsten altid kan bruge marcipan, vin og andre lækkerier. Det er imidlertid ikke alle, der synes det er et godt valg. Det er måske heller ikke så sundt. Mange vil også gerne give mere frihed til at folk kan vælge selv, hvad de ønsker at putte i kurven.

De vælger oftere og oftere at få deres egen lille webshop, hvor personaler kan vælge deres egne . Det kan være en smart, og moderne, måde at gøre tingene på. Så får folk da, hvad de selv ønsker sig til jul. Det giver selvfølgelig personalet en frihed, men det bliver også lidt mindre julet og lidt mere beregnende, end hvis der er valgt en gave fra ledelsen til personalet. Det passer dog mange moderne mennesker fint, fordi det giver dem et frit valg og det er jo mere økonomisk at vælge noget, som man alligevel gerne vil have og har brug for, frem for usunde, fede varer, som er typisk for traditionelle juleprodukter.

Det er også interessant, at der er en generel bevægelse bort fra de traditionelle julegaver mod mere praktiske gaver som brugskunst og køkkenting. Det viser også, at julegaverne til personalet efterhånden opfattes mere pragmatisk som en del af lønnen end som en værdsættelse i traditionel forstand. Så for de fleste virksomhedsledere er det stadig god medicin at huske julegaverne for at holde et sundt klima på arbejdspladsen!

Eye se klänning, ha ha, bör detta vara en höger, vi alla vet, khaki super gasfält! När blir varm igen, helst vilja se på gatan klänning fladdrande. Dras ned vid ankeln kjol, tog både kallt tills vintern, har tidigt på våren fört med sig nya idéerBalklänning (266)