A-Skadeservice fokus: IT-konsulenter inden for SharePoint kan skabe vækst i erhverv

Et stigende antal danske virksomheder går cloud-vejen, ikke blot med basisting såsom regnskaber, timeplaner eller køreplaner, men stort set hele virksomhedens IT-flade. At tingene befinder sig online alle steder kan være en stor fordel, så visse medarbejdere kan arbejde på ferie, forretningsrejser og andre steder, hvor der kan være forudsete eller uforudsete behov.

Microsofts system SharePoint er mest kendt som ”opbygger” af intranetsider og mere offentlige hjemmesider, hvilket også var ideen til en start. Mange virksomheder og forvaltninger er dog også begyndt at bruge CMS-systemet til mere gængs dokumenthåndtering, timeplaner osv. Afdelingerne i et firma kan også bruge det interne arbejdssystem til at lave dokumenthåndtering og samarbejds-flader til medarbejderne.

Mange IT-konsulenter fra København kender SharePoint, men ikke alle er som sådan certificerede og har den mangeårige erfaring, der skal til for at kende versionerne og mulighederne ind og ud samt aflæse behovet hos den enkelte kunde eller branche, der er tale om.

IT Konsulent Sharepoint
IT Konsulent Sharepoint

Fede fakta om SharePoint

Måske du vidste, at SharePoint er et stort og efterhånden meget benyttet system især inden for clouden. Men vidste du, hvor omfattende det rent faktisk er blevet gennem årene? Vi er IT nerdy her på bloggen i dag, så ja hvorfor ikke se lidt nærmere på sagen..?

  • Der findes over 100 millioner brugere samlet på verdensplan. Det betyder big business for Microsoft og de godkendte firmaer, der sælger abonnementer og licenser.
  • 50 % af verdens Fortune 500 virksomheder (de ekstra store firmaer) bruger eller har brugt SharePoint på et tidspunkt i deres erhvervsvirke.
  • Enterprise Content Management er den mest anvendte del af systemet. Her foregår opsætning og administration af dokumenthåndteringen.
  • 60 % af verdens mindre virksomheder bruger ikke og har aldrig brugt programmet, hvorfor der spås vækst inden for netop dette segment.
  • 83 % af brugerne anvender netop dokumenthåndteringen som den primære del af SharePoint, selvom hjemmesiderne og intranettet er det, der er mest kendt i offentligheden.
  • 75 % af verdens intranetsider er opbygget gennem brug af systemet gennem de sidste fem år. Konsulenter anvendes også til dette formål, men gennem Sharepoint-kurser kan medarbejderne også oplæres i anvendelsen. Et kursus behøver ikke have mange deltagere, men kan tilpasses den enkelte afdelings behov.
  • To ud af tre Enterprise-brugere anvender SharePoint.

Vi ønsker god fornøjelse med anvendelsen af Microsofts programmer og håber, at du vil læse med igen en anden god gang.

Hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man migrerer sine ”gamle” firma-data til cloud? Godt spørgsmål, kære læser. Netop IT-bloggen Tellabs.dk har set på problemstillingen for nylig.