Akustik og sundhed spiller tæt sammen

Det er måske ikke lige det, man tænker – altså at der er en sammenhæng mellem god akustik og sundhed. Men det er faktisk meget logisk, at der er. For hvad de færreste tænker på, er, at en forkert indretning af et lokale, kan betyde alverden for menneskets velbefindende.

Det er ikke for sjov skyld, at man mange steder ansætter kompetente mennesker til at indrette fx kontorer og institutioner. En tilfældig indretning kan nemlig betyde nedsat livskvalitet i form af fx tinnitus og stress.

Især stress er en udbredt form for sygdom i Danmark, der spiller en stadig større og mere dominerende rolle i arbejdslivet i dag, og akustikken på kontoret og i det stillesiddende arbejdsmiljø, som vi befinder os i alt for ofte, er altså en væsentlig faktor i forebyggelsen heraf.

Dårlig akustik er usundt

Opholder man sig længere tid i et dårligt indrettet lokale, hvor akustikken er dårlig og de høje og rungende lyde har stort spillerum, kan man risikere, at de dårlige ”vibrationer” forplanter sig i kroppen og bliver til en decideret terror mod kroppens sundhed.

Man skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det fx er med lydisolering og støjdæmpning på et kontor med højt til loftet og et åbent ”landskab”, hvor elektroniske apparater, telefoner osv. hele tiden spiller en forstyrrende rolle.

Er man arbejdsgiver er kun interesseret i medarbejdere der lægger et højt energiniveau for dagen, og det får man ikke, hvis omgivelserne indlader til det. Arbejdsmiljøet skal være tilpasset de mennesker, der befinder sig i det til dagligt og ikke omvendt!

Støjdæmpning

Heldigvis går de fleste arbejdsgivere op i medarbejdertrivsel i dag og flere garderer sig med en god indretning af kontorerne. Der er da også rig mulighed for at slippe af med den dårlige akustik. Ordentlig indretning af arbejdskontorer er noget man har gjort sig i de seneste år, og der er derfor et stort udbud af idéer på markedet.

Man kan således vælge fx at lægge gulvtæpper på gulvet, sætte akustik lofter op, ophænge lydgardiner, opsætte rumopdelere og lydabsorberende paneler osv.

Det er faktisk ikke meget der skal til for at skabe et rart, sundt og sundhedsfremmende arbejdsmiljø – og det betaler sig i sidste ende! Medarbejderne bliver derefter. Støjdæmpning kan betale sig for selv den mest sparsommelige chef på bundlinjen.

Pas på din krop og hold dig fra det dårlige arbejdsmiljø, til vi ses igen! Det bliver en god ting at få sat fokus på din EGEN sundhed, ikke chefens …

Hilsen Max

max medicin blog