Ejendomsmarkedet og mæglerne

Vi kender alle sammen den danske kendismægler nr. 1, Jeppe K (altså hvis du kan tage TV2 Zulu). I gamle dage var den grånende herre Jan Fog fra Whiskybæltet ekspert i at sælge dyre boliger til dyre folk, men champagne-Jeppe er nu også på banen i den danske andedam.

Han er blevet interviewet i forskellige medier og har en mening om alt, især penge og kneppevillige kvinder (boligerne sælger jo sig selv). Og som ægte kendismægler har han 100.000 likes på Facebook.

Også selvom Jeppe K egentlig ikke eksisterer, da han er en figur opfundet af skuespilleren Magnus Millang.

Kendismægler, sælger eller blot ejendomsmægler?

Men hvordan definerer man egentlig ejendomsmæglere, kendismæglere, mæglere – eller hvad vi nu kalder dem for i folkemunde?

Det har vi set lidt på ved at konsultere forskellige leksika og fagskrifter.

“En ejendomsmægler er en person eller virksomhed, der arrangerer salg eller udlejning af ejendomme, bygninger og grunde.

En form for ‘agent’ eller konsulent, der har specialiseret sig i udlejning eller salg af boliger og grunde. Ejendomsmæglere er hovedsageligt beskæftiget i markedsføringen af ​​ejendomme til salg og en advokat eller licenseret person bruges til at forberede de juridiske dokumenter.

Mange advokater fungerer også som ejendomsmæglere i visse lande i Europa, dog nok ikke så meget i DK. Ejendomsmægleren tegner firmaet udadtil og er så at sige kendis for eget ‘brand’.

I visse engelsktalende lande går en ejendomsmægler under titlen ‘real estate agent’, men alternative titler er Factor, Steward eller Bailiff alt afhængig af den tidsperiode, vi er i, samt selve regionen og den slags ejendom, vedkommende skal stå for at afsætte på boligmarkedet i landet eller regionen.”