A-skadeservice ser på årsager til skimmelsvamp

Venner, undgå at bruge tid på skimmelsvamp! Alle kan komme ud for at være blevet angrebet af skimmelsvamp, da skimmelsvampen lever i organiske materialer såsom træværk, tapet, lim og maling – altså materialer, der findes i alle huse og bygninger.

Skimmelsvampeangreb forekommer, hvis der er et meget fugtigt miljø og vil derfor kunne forebygges med god udluftning. Det er imidlertid ikke altid nok, og specielt i huse af ældre dato, finder skimmelsvampen ofte alligevel sin vej ind.

Andre årsager til skimmelsvamp

Årsagerne til skimmelsvamp kan være rigtig mange, da fugt kan komme af mange grunde og ikke altid bliver opdaget med det samme – især længerevarende fugt er nemlig en stor synder.

Som hovedregel er det en god idé at sørge for at lufte ud hver dag, men dette er dog ikke altid nok. Har du før haft problemer med
skimmelsvamp er det derfor klogt at få lavet et servicetjek på dit ventilationsanlæg, eller undersøge om der nogle steder findes såkaldte kuldebroer – et brud i isoleringen, hvor varmen ryger ud og kulden ind.

Kuldebroer skaber kondens, som man også nogle steder ser omkring vinduer, og når man vil undgå skimmelsvamp er kondens en rigtig skidt ting.

Skadeservice ved bekæmpelse af skimmelsvamp

Har du været uheldig, og dit hus – hvad enten det er privat, offentligt eller erhverv – skal bekæmpelse af skimmelsvamp ske af professionelle. Til skimmelsvampebehandling kan du kontakte et firma inden for skadeservice, der ofte vil have uddannet personale specielt med det formål at bekæmpe problemer med skimmelsvamp.

Skimmelsvamp bekæmpelse sker typisk med en specialsuger og efterfølgende afrensning, når der er taget prøver, hvorved omfanget af problemet fastlægges.

Når du skal ud og finde skadeservice, der kan tage sig af din skimmelsvampebehandling, er det en yderst god idé, at du går efter et firma med høj faglighed, men også et firma, der giver god dokumentation i sagen – blandt andet med billeddokumentation, hvor omfanget af svampeangrebet er tydeligt, da det vil lette sagen med forsikringen.

Firmaerne på området er meget forskellige, da visse også tager prøver og skriver skriftlig dokumentation, som kan bruges til forsikringsselskaber eller i bolighandler, mens andre mere står for at fjerne/rense og udbedre, så det er meget forskelligt, ligesom skadeservice i Danmark ikke altid behøver være så dyrt …

Det hele afhænger af øjnene, som ser, da de større firmaer ofte kan synes mere seriøse, men til gengæld også er meget dyrere. ISS koster typisk 20-40 % mere end branchens mindre spillere ifølge en kilde, bloggen A-skadeservice har talt med.