Max om ‘uskyldig’ skimmelsvamp

Her på min blog skal det i dag handle om sundhedsskadelig skimmelsvamp, der ikke skal bekæmpes med kosttilskud, men andre sager, nemlig teknik i form af en ozongenerator eller gennem affugter leje og kemikalier. Desværre er skimmelsvamp bekæmpelse sådan!

De fleste forbinder svampe med champignon, kantareller, gærsvampe til øl brygning og lignende. Alle svampe elsker at formere sig ved usynlige sporer i den substans, de gror på og ved at sende sporer ud i luften. Vi vil derfor give dig lidt information om skimmelsvamp her.

Skimmelsvamp. Denne svampeart er imidlertid ikke noget, man skal ønske sig at få i kroppen. Deres luftbårne og usynlige sporer indeholder bl.a. mykotoksiner, som er et giftstof.

Svampevækst af denne svamp kan give store gener for voksne og børn, som indånder sporer fra disse svampe.

Nogle mennesker mærker ingenting, men andre får symptomer som utilpashed, hovedpine, kløende øjne og tilstoppet næse. Er man i forvejen allergiker kan ophold i rum, hvor der findes Skimmelsvamp forårsage f.eks. eksemer, astma og for eksempel høfeber.

Skimmelsvamp bekæmpelse og sundhedstips

Hvor der er Skimmelsvamp, er der med garanti fugt, som i sig selv er en dårlig egenskab for f.eks. træværk, flisefurer o. lign.

Det er i høj grad beboerne selv, der er årsag til den fugt, som Skimmelsvamp elsker. Et menneske udånder ca. 2 liter fugt i døgnet.

Så – luft ud flere gange om dagen – det er endda gratis. Dette forebygger i højt grad Skimmelsvamp.
– Tør vasketøjet udendørs eller brug tørretumbler.
– Lad en eventuel emhætte køre ca. 10 minutter efter endt madlavning.
– Lad ikke rum være uopvarmede.
– Luk døren til badeværelset, når der tages bad.

Men opdager man angreb, som ligner en plet eller et område, der er sprayet med kulstøv, kan dette vaskes væk med f.eks. Rodalon, klorin el.lign. Det er nemt, men man kan også tilkalde et skadeservicefirma til at anvende affugter maskiner af en vis størrelse, ozongeneratorer eller andre ting.

Også visse kemikalier kan hjælpe til bekæmpelse eller behandling af svampen, selvom en så naturlig løsning som muligt er at foretrække herfra.. Et firma på området, som rådgiver og fjerner lugt, sporer og svamp – rengøringsfirmaet SyRen – er f.eks. at finde her, hvis man vil vide mere: Syrent.dk

Hilsen jeres sundhedsblogger
Max M. Edica