AFFUGTNING: Sådan lejer du en affugter

En vandskade kan komme ud af det blå og altid på de mest upassende tidpunkter. Det er næsten umuligt at slippe af med vandet og fugten uden professionel hjælp.

Ved at prøve at leje en affugter til affugtning af dit hus eller hvor du ellers er ramt af vand- og fugtskader, vil du nemt kunne komme om ved problemet med det utilsigtede vand. Prøv affugter leje, hvis du ønsker selv at stå for affugtningen.

Behovet for affugtning kan opstå i mange forskellige sammenhæng; alt fra skybrud til mangel på udluftning i en længere periode.

Tips om affugter leje

Ved at købe affugter leje vil du typisk leje affugteren pr. døgn, og prisen vil afhænge af, hvilken model og størrelse du vælger. Ved mange udlejere af affugtere vil man have affugtere med kilowatt-tæller, så strømforbruget kan beregnes, samt med indbygget varme, så affugtningen sker under de bedst mulige forudsætninger.

Affugtning behøver dog ikke kun foregå i forbindelse med en akut skade som for eksempel oversvømmelse.

En affugter kan også bruges til løbende at kontrollere fugtigheden i miljøer, hvor skimmelsvamp og mug har særligt gode forudsætninger for at leve – det man være i kælderen eller sommerhuset, hvor der ikke bliver luftet ud jævnligt.

Affugtning med proffer i skadeservice

Du kan dog også vælge at kontakte skadeservice, hvis du ikke selv vil stå for det selv, men i stedet ønsker, at professionelle folk kommer og affugter.

Hos et firma som f.eks. Skadeservice Danmark kan man med sit specielle og professionelle udstyr affugte alle typer rum – både kælderrum, hulrummene bag murværket og i etageadskillelser.

De affugtere, man har hos Skadeservice Danmark kan indstilles til de specifikke behov, der måtte være ved hver enkelt fugtskade, og skaden bliver derfor tørret på bedst mulige måde. Med høj faglighed og grundighed, vil udførelse af opgaven ske på helt korrekt vis.

Din tryghed er i højsædet, og der sørges for grundig dokumentation. Alle opgaver bliver løst til kundens tilfredshed med en sluttelig skadesrapport, oplyser firmaet selv.

Der er dog mange andre udbydere på markedet inden for affugtning. Et lidt mindre firma som SyRen gør til dagligt rent på kontorer, andelsopgange og i DTU’s mørke gange, men har også en division inden for skadeservice, der tilbyder billige affugtere på døgnlejebasis i forskellige størrelser.