Vandskader kræver hurtig reaktion

Har du en vandskade, kræver det at du reagere hurtigt. Jo hurtigere du får skaden afhjulpet, desto mindre vil vandskaden blive. Mange danskere begår den fejl, at de venter til næste måned – hvilket blot gør det dyrere, når vandskaden skal repareres.

Da vi lever i en højteknologisk alder vil du hurtigt kunne få hjælp til dine problemer. De fleste skadeservicefirmaer kender nemlig til behovet for hjælp midt om natten, og de tilbyder derfor hjælp til komplicerede skader døgnet rundt. Når et seriøst skadeservice firma kommer ud til behandling af kældervandskader, er det nødvendige udstyr med til at sikre den korrekte håndtering af den situation som kældervandskaden giver.

Vagterne som sidder klar har det nødvendige materiale ombord og kan hjælpe dig uanset tidspunktet på dage, og uanset hvilken form for vandskade du har. Det er dog oftest kun en midlertidig løsning som døgnvagten kommer med, og du skal derfor stadig kontakte en autoriseret VVS-mand, som kan komme og ordne vandskaden 100%.

Vandskade i kældre

Når du har en vandskade i kælderen er det vigtigt at den bliver behandlet hurtigst muligt. Ligesom med andre vandskader, vil en vandskade i kælderen kun blive forværret for hvert sekund der går.

I Danmark har man ligeledes pligt til at søge hjælp til at afværge vandskaden efter at man har konstateret en vandskade.

Dette er også noget de fleste forsikringsselskaber kræver af dig som kunde, og har forsikringsselskabet mistanke om at du ikke har indberettet skaden hurtig nok vil du ikke kunne få udbetalt erstatning.

Det er oftest i kælderen at vandskader opstår, og for at være på den sikre side bør man derfor undersøge sine kældre ofte. Vandskader i kælderen er ofte et problem når det har regnet i lang tid, eller hvis der har været et heftigt skybrud.

Vandskader kan dog også opstå takket være grundfugt, hvilket skyldes en stigende opfugtning af den danske natur.

Sådan opdager du vandskader

Det kan være svært at opdage en vandskade, hvis man aldrig har prøvet det før. Normalt vil man kunne opdage en vandskade ved at der er en direkte udstrømning fra et rør, en tagrende, en mur eller andre steder.

Vandskader kan dog også opdages ved at man ikke kan lukke sine døre i huset i en kortere perioder.

Har du kloakker i huset, skal du også holde øje med disse – der sker stadig flere og flere tilfælde af opstigende kloakker, og disse kan være yderst farlige for en ikke-professionel. I kloakker findes der nemlig mange bakterier, og kommer man i fysisk kontakt med det vil man kunne få mange former for sygdomme.

Dette er også en af grundene til at de fleste danske kommuner har indført separatkloakering.

Virksomheder der arbejder med skadeservice er din redning …

Det kan i de flestes tilfælde være nødvendigt at ringe efter et firma som til dagligt arbejder med skadeservice. På denne måde er du sikker på at du får faglærte, som ved hvad de laver og som har det helt rigtige udstyr med.

En professionel vil ligeledes kunne forhindre og forebygge bestemte vandskader.

TIP: Før i hyrer et firma i Danmark skal i spørge ind til deres kapacitet. Det kan være farligt at spare på prisen på dette område. spørgsmål man skal stille virksomheden kunne være:

● Har I (virksomheden) erfaring med håndtering af oversvømmede bygninger?

● Hvor meget vand kan i fjerne pr. døgn?

Da de fleste firmaer har prøvet denne type opgave før, har de stor erfaring og de vil kunne håndtere din vandskade uden problemer. De kan ordne din vandskade permanent, hvilket kan spare dig mange penge.

Vi vil meget gerne hjælpe dig i form af rådgivning, og du skal blot kontakte os her på bloggen med en kommentar. På denne måde kan vi sikre dig, at du får den bedste løsning når du skal have ordnet din vandskade.

En lidt større kapacitet til håndtering af oversvømmelser kan f.eks. udgøre op til 28.800m³ pr. døgn. Spørg også ind til, om firmaet har erfaring af håndtering af oversvømmede bygninger og andet og er klar over vigtigheden af en hurtig indsats.

pas på vandskader