Evaluering af lækker vinrejse

Her på BAevaluering er vi jo ret nørdede studerende helt generelt, så hvorfor ikke begå en blogtekst
om en vinrejse og de lækre druer, der hører sig til, når man sidder og skriver på en rapport en lang nat?

Man kan jo starte med at spørge sig selv, om vinrejsen skal gå til Frankrig eller Italien? Vi biotech nerds er ikke så gode til at komme udenfor en dør generelt, så det at komme ned og smage lidt på flaskerne på en hyggelig rejse er ikke det værste.

Men som sagt: Vinrejser til Italien eller vinrejser til Frankrig, hvad skal man vælge? Vinrejser er
de seneste år blevet en populær rejseform, og mange danskere kombinere ferie med interesse og hobby ved at lade de to vinlande Frankrig og Italien danne rammerne for sommerferien eller firmaudflugten.

Spørgsmålet er så, hvor man får den bedste rejse?

Skal vinrejsen være luksuriøs eller hyggelig

Spørger man en ekspert på området, så må man først spørge sig selv hvad man vil have ud af sin vinrejse:

”Der er stor forskel på hvad de to lande kan tilbyde. Er man til det afslappede og hyggelige skal man vælge Italien, og er man mere til de tekniske processer i produktionen af vin skal man vælge Frankrig.”

Går vinrejsen til Frankrig kan man endvidere forvente mere luksus og ekstravagance, men man skal også betale mere for rejsen.

Går vinrejsen derimod til Italien er det uden den store luksus, men derimod får man en ferie der står i den afslappede italienske folkementalitets tegn. Der er naturligvis undtagelser, og man kan flere steder i Norditalien finde slotte og gårde der er på samme niveau som de franske, ligesom man i de Sydfranske provinser ved den spanske grænse finder den samme ”le dolce vita” stemning som det er tilfældet i Italien.

Vinrejser til Italien og Frankrig er mest populære – Men hvad med de andre vinproducerende lande, som eksempelvis Spanien og Østrig, kan man ikke også tage afsted dertil? Det kan naturligvis godt, men grunden til at disse lande ikke er ligeså populære som Italien og Frankrig skyldes, at de ikke har tradition for disse rejseformer. Som eksperten siger:

”En Vinrejse til Bourgogne i Frankrig eller Italien har typisk fungeret som koncept i mange årtier, og de er derfor gearet til at tage imod vinturisterne og ved hvad de forventer af deres rejse. Det er man først
ved at få øjnene op for nu i de andre vinlande.”

Skal du på druerejse, så kan du blive klogere på hvilket land der passer bedst på det nye site vintur.dk.