BAevaluring ser på din boligadvokat

Når man er studerende og afhængig af SU og forældrekøb, er det ikke så fedt at stå og skulle skrive BA og samtidig evaluere hinandens lange, tunge projekter inden for biotech branchen og diverse andre rapporter og forsøg.

Derfor lavede vi denne blog, BAevaluering.dk, nemlig for at hygge os og dele gode nørdtips med hinanden. Skærekage er også godt, men denne gang skal vores BA-eksperter ud at se på markedet for en billig boligadvokat. De er som regel dyre og kan have en timepris på 2000 kroner, men måske er de også værd at bruge?!

Den dyreste boligadvokat vil nok komme fra København, skulle man tro. Og dog – konkurrencen gør, at provinsen næsten kan være med på prisen. Vi ser her på en BAevaluering af disse advokater:

Hvad rådgiver en Boligadvokat fra København om?

Hos en boligadvokat får du den juridiske vejledning, der er nødvendig i forbindelse med køb eller salg af en bolig som f.eks. forældrekøb eller hjælp til lejekontrakter som studerende.

Når du skal købe eller sælge en bolig, er der mange juridiske og økonomiske aspekter at forholde sig til. Hos en boligadvokat i København kan du få rådgivning i alle faser af bolighandelen, lige fra forhandling om boligens pris samt finansiering til
berigtigelse af handelen efter den er afsluttet.

Forhandling af pris – boligadvokater er professionelle, uafhængige forhandlere der kan sørge for at dine interesser bliver tilgodeset ved et køb. Boligadvokaten gennemgår relevante
dokumenter såsom tilstandsrapport, og konsekvenserne af de beskrevne elementer heri, inden der skal forhandles om eventuelt nedslag i prisen.

Økonomisk sikkerhed – de kan rådgive med hensyn til finansiering af boligkøbet. Boligadvokaten kan hjælpe med at vurdere forskellige lånetyper fra forskellige realkreditinstitutter, så du vælger den lånetype der passer bedst til dig.

Desuden gennemgår boligadvokaten købsaftalen, og sikrer at alle juridiske aspekter er på plads i forhold til dine ønsker. Boligadvokaten sørger for din økonomiske sikkerhed. Uden en
advokat skal du selv dække omkostningerne, hvis du har overset aspekter af diverse kontrakter. Med en boligadvokat sikrer du dig at handlen samt låntagningen, passer til dine ønsker og behov.

Berigtigelse af handlen – Efter handelen er afsluttet skal handelen gøres officiel, en såkaldt berigtigelse af handelen. Dette kan boligadvokaten også hjælpe med.

Selvom man selv kan ordne tinglysning på nettet, er dette en kompliceret affære, som det kan være rart at få en advokat til at ordne. Udover tinglysningen, sørger boligadvokaten for udarbejdelse af skøde samt refusionsopgørelse.

Evaluering: Hvorfor bruge en boligadvokat?

Som Danmarks hovedstad er København et attraktivt sted at købe en bolig, og kvadratmeterprisen i København er da også den højeste i landet. Når du skal købe lejlighed eller hus i København, er det en fordel at vælge en boligadvokat der kender til markedet, og dermed kan give dig den mest professionelle rådgivning.

Selvom et boligkøb kan foregå online, og en underskrift blot kan scannes og sendes med mail, er det rart at have en lokal boligadvokat der kender markedet i København, hvis du står og
skal sælge eller købe bolig i København.

Vi har bl.a. spottet attraktive priser på siden Advokatjaas.dk