BAevaluering ser på kontorfællesskab med sjæl

Det er ofte, at unge studerende starter egne firmaer op (vi biotech nerds er ingen undtagelse) i fritiden for at få mere erfaring. Her er kontorfællesskaber eller kontorhoteller ofte et tema, for de er DYRE, dvs. man må deles om en plads eller ofte sidde i et større kontorlandskab på uddannelsesinstitutionen for at spare penge.

Det er dog muligt at finde andre løsninger. Her på BAevaluerings fine blog er vi flere gange faldet over et nyt koncept kaldet Voxeværket, hvor der siges at være ekstra højt til loftet for iværksættere. Der er tale om en slags kontorfællesskab i flere byer i landet, således at man kan bruge lokaler til møder og arbejdsplads i sin ferie eller på en forretningsrejse. Det er dog ikke det eneste, man får med i prisen, der er ganske fair – man får også et rådgivningspanel (bestyrelse), som kan hjælpe til med driftsideer..

Så det er ikke bare et dyrt kontorhotel med fin reception, men et reelt sted at dele viden og få mere inspiration. Så det lyder måske som en idé for andre studerende (biotek eller ej) at teste af i nogle måneder igennem sit firma. Det vil derfor teknisk set være fradragsberettiget, med mindre der er tale om ren hobbyvirksomhed ifølge Skat.

Prøv et kontorfællesskab

Så konklusionen må næsten være, at unge iværksættere eller dem, der overvejer at blive det, snarere bør se sig om efter et godt kontorfællesskab end se på kontorhoteller som Regus eller konkurrenter i forskellig afskygning. Det er i hvert fald sikkert, at vi biotech nerds med hang til test og evalueringer inden for kemi og fysik skal bruge en masse plads, så det er vigtigt med billige lokaler uden alt for meget tingel tangel til  målgruppen.

Et anderledes kontorfællesskab som Voxeværket kunne klart være en mulighed for mange, da de oplyser, at flere af afdelingerne er med lagerplads, da bygningerne står tomme. Det er godt at vide for nørder og webshopejere! Deres steder ligger blandt andet i Roskilde og de har også et relativt nyåbnet, praktisk storby-‘place’ i form af et kontorhotel i Odense.