Rengøring med viceværten

Mange har sikkert en naiv opfattelse af, at der stadig findes vicevært Meyer-typer som i Huset på Christianshavn, der bor og arbejder i én og samme boligforening og har masser af tid til snak.

Desværre er jobbet som vicevært nok ikke så vellønnet, og det er de færreste foreninger, der har behov for en fuldtidsvicevært. Typisk deles man flere gårde og har en intern person, der står for tingene, eller også køber man sig til en fast vicevært gennem et firma.

En vicevært? Lej ham nu

Som oftest er det rengøringsfirmaerne, der tilbyder den slags assistance i det daglige, både som vikarer i ferieperioder eller som en fast servicekontrakt. Lidt som man kender det fra trappevask i boligforeningerne, men med mere variable opgaver alt efter behov.

F.eks. kan det være, at rengøring, oprydning og fejning kan indgå i en given aftale, men også mere specialiserede ting. Såsom f.eks. udskiftning af LED-pærer i opgang og kælder, vinduespudsning udefra, nedklipning af træer, hækkeklipning osv. ALskens slags grønt arbejde udfører en del af disse firmaer nemlig også.

Man kan få en idé om udbuddet inden for viceværter ved at google ordet vicevært eller måske mere oplagt: Ejendomsservice som det hedder nu til dags.

Ejendomsservice er egentlig bare et finere ord for, hvad der nu engang altid lige skal ordnes i gården eller indendørs i ejendommen. Kort sagt: En vicevært med pligter, men det hedder bare noget andet, og servicen udbydes gennem et professionelt firma på området, som ved mere om det end jeres forening.

De ansatte vil typisk være rengøringsfolk eller håndværkere, men kvaliteten kan variere, så undersøg altid, hvem der står bag, og hvor længe de har været i branchen, da der er mange firmaer med sorte penge involveret. Desværre!

Det kunne ellers være rart, hvis alting var så billigt, men ikke alle kan være konkurrencedygtige inden for ejendomsservice, hvis det skal være lovlydigt og med fair overenskomstbeskyttelse for alle ansatte, som det jo bør være her til lands. En virksomhed, der gør sig inden for lovlydig ejendomsservice med viceværter og varmemester, er firmaet SyRen. Besøg f.eks. hjemmesiden http://syrent.dk nu.