Nyt rekrutteringsbureau til Statoil?

Deres Statoilgazelle er som sædvanlig på pletten med en interessant holdning eller to til det danske erhvervsliv. Denne gang skal det handle om rekruttering og fordelene ved at anvende et rekrutteringsbureau til det hårde arbejde med at finde egnede medarbejdere til en branche.

Med det serviceniveau, som der lægges for dagen på Statoils benzintanke kunne man godt være lidt fræk at spørge, om den norske virksomhed ikke skulle til at anvende rekrutteringsbureauer i Danmark til de menige ansatte, men sådan foregår det som oftest ikke.

Headhunting med anvendelse af professionelle headhuntere er som oftest noget, der kun anvendes til ansættelse af ledere eller specialister, eksempelvis kunne det være en IT-ingeniør eller måske en udvikler af programmer (programmør). Rekruttering er som sådan en lidt bredere term og en fremgangsmetode, der bruges når et firma skal ansætte helt generelt.

Et stadigt stigende segment i erhvervslivet anvender nemlig rekrutteringsbureauer til det “hårde” arbejde frem for at ansætte selv gennem måske HR-afdelingen eller direkte via afdelingen, som skal bruge en ny medarbejder.

 

Fordele ved rekrutteringsbureauer og headhuntere

Det kan ofte have sine fordele, da en objektiv/udefrakommende specialist har et andet netværk, og måske går på med krum hals, når han ikke er politisk styret eller har så mange dogmer at arbejde ud efter.

Det er dog ikke alle firmaer, der anvernder den slags bureauer, men tendensen er stigende, og ofte vil man have en tendens til at spare den eksterne rekruttering væk, hvis der blot er tale om kassemedarbejdere eller sekretærer. mellemledere eller afdelingsledere i mindre afdelinger bliver til gengæld ofte ansat via eksterne bureauer, der måske kender til branchen eller kommer med friske øjne og stærke ansøgere via egen database.

Her på erhvervsbloggen med humor, Statoilgazelle.dk, er vi tilbøjelige til at opfordre især SMV-virksomhederne til at satse på ekstern hjælp til ansættelser. Det bliver mere prof og giver ofte et stærkt line up af ansøgere at afprøve en uafhængig headhunter eller et rekrutteringsbureau frem for bare at gøre, som man plejer.

Man kan søge på nettet for at finde firmaer, som yder den slags service. De går under betegnelsen bureauer som sagt, ellers så søg på rekrutteringsfirma.

Hvis du er mere interesseret i nyheder om sundhedsrelaterede erhverv, kan det være, du kan finde mere udførlig info på denne blog:MaxMedica.dk .