Max: Man kan undgå valle i proteinpulver

En glutenfri kost

Jeg, Max M. Edica, har trænet lige siden mine helt unge dage og altid gået uhyrligt meget op i både kost og motion. Jeg går op i at være sund og elsker det, da krop føles langt bedre, når jeg er i god form! For nogle år tilbage, ville jeg gå skridtet videre inden for sundhed, så jeg besluttede mig derfor at prøve en glutenfri kost, da der er en lang række fordele ved at spise glutenfrit.

Jeg håbede på at opnår maksimal sundhed gennem denne type kost, hvilket jeg bestemt også gjorde for en tid. Mange undrede sig over, at jeg påbegyndte dette kostvalg, men dette var jeg fuldstændig ligeglad med, da jeg vidste, at den kun gjorde godt for min krop. Mere specifikt, så er mavetarmsystemet og immunforsvaret, der har godt af det. Dog levede jeg ikke 100 % op til den glutenfri kost, da jeg brugte en helt bestemt type proteinpulver, der ikke var glutenfri; nemlig valleprotein.


Måtte droppe den type proteinpulver

Til en start fungerede det hele som sagt rigtigt godt for mig, men pludselig begyndte det at gå ned ad bakke for mig med hensyn til mit helbred, hvilket jeg fandt foruroligende. Faktisk så forstod jeg det på ingen måder, da jeg jo trods alt levede sundt. Jeg begyndte pludselig at føle mig træt og trist samtidig med at jeg døjede med mavesmerter og tyndafføring. Da jeg havde opnået del viden omkring glutenallergi og glutenfri kost, så mistænkte jeg straks, at jeg var blevet ramt af glutenallergi.

Den bedst mulige måde at finde ud af det på, ville være ved at droppe valleprotein og erstatte det med noget, så derfor begyndte jeg i stedet at benytte mig af risproteinpulver, da det ville være mig muligt og indtage dette og følge den glutenfri kost. Da jeg påbegyndte den ændring, så mærkede jeg straks en forskel på min krop. Jeg fik det godt igen, samtidig med, at jeg fik bekræftet min teori, men jeg gik alligevel til lægen for at være på den sikre side.