Trappevask med Gazellens reporter

Som vi allesammen ved, er Gazellens blog her det festligste sted at læse historier om erhvervslivet. Det være sig trappevask i københavnske ghettoer, Statoils benzinpriser til truckfirmaer, advokaternes hampre priser eller når det gælder nyheder om markedsføring og SEO.

Denne gang handler det om netop trappevask, som erhvervs-Gazellen da gerne vil kigge lidt nærmere på efter at have fået en opfordring. Som vi alle sammen ved, hedder det en reporter og IKKE en rapporter, som folk fejlagtigt staver det – nå, men reporteren her på Statoilgazelle.dk ser da gerne på emner på opfordring fra andre erhvervsdrivende.

Trappevasken er klart nok ikke lige det, der er mest populært i et firma, som ejer ejendomme eller i boligforeningen, hvor der dagligt slæbes rigelige mængder snavs og sne ind i højsæsonen for dette. En god ordning med trappevask er derfor krævet, for at enten kunder eller beboere får det rette indtryk af stedet og føler sig godt tilpas i det daglige. Det giver gladere mennesker og knap så meget brok, for hvem gider lige feje og vaske trapper igen, når det bliver så hurtigt beskidt?

Især i København er der et marked for at få vasket sine trapper, når der er så mange mennesker og boligforeninger samlet på meget lidt plads.

Trappevask i København er derfor et konkurrencepræget marked, hvor rigtig mange gerne vil gå til stålet og lave nogle smarte aftaler. Desværre lyder det fra rengøringsbranchen, at der findes mange brådne kar i branchen når vi taler vask af trapper.

Kort sagt foretagender, der handler med sorte penge eller ikke gør ordentligt rent, når beboerne eller firmaet kigger bort. Man kan jo altid gøre rent om natten, hvor der ikke er så mange som kigger..

Der er heller ikke mange firmaer, som har en reelt fair overenskomst med det ansatte rengøringspersonale. Ofte er det udlændinge, der ikke tænker på den slags og derfor bliver snydt for et ordentligt lønniveau eller feriepenge i midten af året.

Trappevask er derfor et omdebatteret emne mange steder, men der findes også firmaer inden for ejendomsservice, der tager emnet lidt mere seriøst, da man ofte servicerer flere dele af en ejendom og derfor ikke har lyst til at miste kunden. F.eks. findes der SyRen i København, der har eksisteret igennem en del år.