Fed hobby frem for medicin

Videnskabelige undersøgelser og gamle folkeråd viser faktisk, at ens sundhed også hænger tæt sammen med de ting, man nu engang foretager sig. F.eks. på hobbyområdet eller på arbejdet. Folk som smiler og har det skægt, lever også et længere og mere sundt liv uden alt for meget medicin eller lykkepiller, siger jeg bare!

I fritiden går vi alle op i at motionere – eller det siger vi i hvert fald til hinanden – men hvor meget sport bliver det så egentlig til? Måske ikke altid super meget, vel. Men tankerne er der. Jeg har begået en fed artikel her om hobbies til ægte gentlemænd.

Så frem med bowlerhatten og find en hobby, som klæder din fritid og temperamentet, så du kan leve længe og godt. Hvad med fjernstyrede biler og andre RC relaterede sager??

Ja, vi bruger ofte vores fritid på at campere foran fjernsynet eller computeren. Det moderne liv er blevet for stressende, så hvad med nogle gammeldags mande-hobbyer at vælge imellem i det nye år?!

Når vi taler om mandige hobbyer, definerer vi det i form af aktiviteter med en sej historie eller traditioner og aktivitet, der hjælper dig med at få mandige kvaliteter tilført.

Skak som en hobby

Mænd har spillet skak i tusinder af år for at finjustere deres koncentration og udvikle kritisk tænkning og problemløsning. Min favorit Benjamin Franklin skrev et essay tilbage i det 18. århundrede om moralsk skak.

Skak skabte “værdifulde kvaliteter i sindet”, som var nyttige i løbet af et menneskeliv, forlød det fra hans skarpe pen. Livet er en slags skak.

Hvorfor ikke fordrive fritiden med en ven og et brætspil, der gør dig til en bedre mand? Hvis du ikke har nogen at lege med, så prøv at tjekke chess.com, hvor du kan spille et parti “online”.

Radio, model-hobby og RC

Mens internettet for længst har indtaget radioens plads som den dominerende form for massekommunikation, eksisterer der stadig et levende fællesskab af radioentusiaster. Radio-hobbyfolket nyder at kommunikere direkte med andre nørder fra hele verden og leverer også offentlig oplysning til samfund i form af små radioprogrammer eller ved at fungere som nød-relæer i tilfælde af naturkatastrofer f.eks.

Der findes juridiske regler inden for radiodrift og hobby, men området er ikke altid så kompliceret, som man måske skulle tro.  En anden fed og noget nørdet hobby, som kan holde kvinderne for døren, er RC.

Eller fjernstyrede biler, både og fly – såkaldt modelhobby ( RC = radio control ). Fjernstyring anvendes primært i legetøj (til mænd og andre personer!), men anvendes også indirekte til styring af raketter og diverse rumfart.

RC er afslappende og hyggeligt. Man kan måske endda tage sønnen med ud og dyrke RC en dag med de andre gutter et time eller to på et lokalt anlæg i nærheden.

Guitar i fritiden

Hvorfor ikke være lidt mere uadvendt og give den gas som Hendrix på en ægte guitar frem for at dyrke konsolguitar som et lille barn? Det giver både fingermotion, mere kontrol med lemmerne og en mere sund hobby end at se bold på tv.

En fritid med at øve guitar er hård, men attraktiv og maskulin, da instrumentet er vejen til unge kvindehjerter. Guitarer har den fordel at være relativt billige og har en lettere indlæringskurve for begyndere end så meget andet. Der er tonsvis af ressourcer online, hvor du kan få gratis guitarlektioner, fedt!

Træ som hobby nr. 1

Mænd som ikke har motorik nok til guitar eller synes RC og RC-nørder er for kedelige, går da bare en tur i skoven i fritiden for at dyrke en anden hobby, nemlig udhugning og bearbejdning af træ. Skovhuggere ER bare maskuline og får måske mere sundhed og f…. når dagen er omme.

Gamle stykker træ, der kan forvandles til en huggeblok, et stykke brænde eller måske en ølbænk (juhuu), er bare in og gammeldags. Jeg har altid beundret mænd af den kaliber. Mænd, der laver deres egne julegaver i stedet for at købe dem, og peger på deres egne, hjemmelavede ølbænke, er nu engang bare testosteron-agtige og seje.

Hobbyfolk taler om et lavere stressniveau og øget tålmodighed ved skovhugning, mejsling af træ og den slags arbejde.

Erstatning for RC

At rode med ægte biler er selvfølgelig en FED erstatning for modelhobby altså RC, dvs. fjernstyrede biler. RC er ikke yt, men stadig … fingre med olie og fedt er nu engang mandehørm og cool på en gang.

Så hvorfor ikke stå og fifle med en klassiske sportsvogn hjemme på vejen, mens de yngre koner flokkes om dig og tænker: Hot fyr ham dér. Biler er blevet mere sofistikerede og afhængige af computere – selv RC og fjernstyring er ikke, hvad det har været, hmm – så hvorfor ikke gøre tingene på den gamle måde?

Mekanisk arbejde er det, der rykker og modtager respekt fra kvinder og andre mande-mænd. Klassisk bilrestaurering er lidt af et ingeniørarbejde, men vil skærpe dine færdigheder, når motoren du genopbygger, spinder som en lille killing. Hobbyen er måske noget dyr, men det giver også store point hos kvinder at komme i en nyrestaureret dyt med nedrullet kalesche, ikke?

Sportsskytte

Hvis jagt ikke er din ting, kan du stadig nyde fornøjelsen af ​​at skyde med pistol. Start i en klub af en art og begynd den ægte skydning. Skydefærdigheder handler om taktik, ren koncentration, en rolig hånd og en passion for at være lidt James Bond-agtig.

I DK er fuldautomatiske våben jo ikke helt lovlige, så glem alt om AK-47 og Rambo. Pistolsport og riffelskydning findes over alt i kongeriget, så prøv at skyde lerduer og træn med snigskytteriflen, når evnerne og fritiden tillader den hobby. Du lærer hurtigt både rigtige pistoler og luftpistoler at kende.

Husk altid at passe på andre – og dig selv. Hvis du tager jagttegn, gælder det også om at sigte rigtigt. Kun mandige mænd er seje, når de nedlægger dyr. Der ikke lider.

I årtusinder var en mands rolle i familien at nedlægge et bytte, men gå først i gang med jagt, når du har fået tegnet og føler dig inde i situationen og er helt cool med en gøb!Der er masser af hormoner i jagt, så glæd dig.

Modelbygning og RC

Modelbygning, dvs. reproduktion af ægte biler, fly, skibe etc. i miniformat er stadig en hobby, der dyrkes i garager og små hjem. Der er ingen grund til ikke at tage op hobby som en voksen mand. Modelbygning hjælper dig med at finpudse dit øje for detaljer og vil inspirere dig til at lære mere om historien om de ting, som du arbejder på.

Byg f.eks. en tank, noget cool at sætte i dit kontor eller et kæmpe jetfly til kælderen. Måske sammen med din søn. Det er også altid fedt at kunne bygge noget, som man kan køre med. Altså en bil i miniformat med motor.

En RC (fjernstyret) bil eller måske endda en yacht i mini-format er da for cool. Og sundt at gå i gang med. Så bare glem lykkepillerne og medicin og brug den ægte vare, mand.