En DTU markise med motor

MARKISENS VELSIGNELSE burde dette indlæg på DTU-nørdernes blog BAevaluering.dk retteligt hedde. Sol og varme er nemlig godt. Men for lidt og for meget kan være en svær ting at regulere, hvorfor vi på DTU plejer at beskytte pipetter, reagensglas og andet biotech gear ved hjælp af f.eks. en markise.

Der har altså altid været råd herfor, hvis bare der var et lagen og et par stolper inden for rækkevidde, for så kan en nørd hurtigt lave en løsning i nødens navn, når laboratoriet skal bruge lidt skygge, så intet går i fordærv. Det er dog uholdbart i længden, og gennem tiden er et sådant arrangement blevet gjort både brugervenligt og pænt at se på – og ikke mindst blevet lavet af kraftigt og vejrbestandigt stof: nemlig en Markise.

De første Markiser blev trukket ud ved almindelig håndkraft. Det var ikke særlig praktisk og sandelig også temmelig hårdt fysisk. Der blev derfor gjort flere forsøg med en nemmere løsning af kloge opfindere, netop den slags typer, der har deres gang på DTU og andre højere læreanstalter i Danmark for nørder og dem, der gerne vil være det. og skrive en BA / bachelor, måske endda en kandidat og allerhelst et professorat!

Nå, men på et tidspunkt opfandt man en halvautomatisk ordning, hvor et svinghjul gjorde arbejdet. – Hvem kan ikke huske Arnold, der svinger Markisen ud foran vinduerne på Damernes Magasin.

DTU Markiser med motor

Denne måde at rulle en Markise ud findes stadig, men der fås nu også en motoriseret udgave, som nemt og bekvemt kan betjenes af især ældre og handicappede med nedsat kraft i hænderne eller svagelig motorik.

Det kan imidlertid være svært at købe en passende markise – med eller uden motor, især også hvis det er vanskeligt at komme til nærmeste forretning, hvor disse sælges. Vi har selv opfundet en smart pendant her på BA-holdet til egen brug, men ikke alle har samme behov som os eller elsker solen. Vi DTu-nørder kommer sjældent ud, men D-vitamin er sundt, ved vi jo.

Anyway. Derfor kan en gardinbus med en kompetent gardin- og markisesælger være løsningen. Man kan i ro og mag i sit eget hjem finde den rette farve eller farvekombination, størrelse og tykkelse.

Denne vejledning og rådgivning på stedet og indkøbet af den ene eller anden slags vil derfor oftere ende med en succes. Der findes en del gardinbusser på markedet, som forhandler markiser der kan anvende motor frem for gamle håndsving, der skal smøres. Prøv f.eks. en gardinbus hos Sega eller LivingArt.dk