Hvordan finder man en god og billig ejendomsmægler?

Når man skal have sin bolig solgt, skal det helst gå så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. Og helst uden at
skulle af med en formue i ejendomsmæglersalær. Men hvordan finder man frem til den bedste og billigste ejendomsmægler? Og kan det overhovedet betale sig?

De seneste par år er selvsalg vundet gevaldigt frem og flere og flere spørger sig selv, om det overhovedet kan betale sig at betale en ejendomsmægler for at sælge sin bolig.

Inden man kaster sig ud i selvsalg bør man dog overveje en række ting. Først og fremmest, om man vil bruge den tid, det kræver selv at sælge sin bolig. Og dernæst, om man er villig til at løbe den risiko, der er forbundet med det. I sidste ende kan et selvsalg nemlig vise sig at være den dyreste løsning.

Selvsalg uden ejendomsmægler – du har ansvaret

Når man overlader sit boligsalg til en ejendomsmægler, overlader man samtidig en stor del af ansvaret og
arbejdet.

Vælger man et traditionelt ejendomsmæglersalg, er det op til ejendomsmægleren at udarbejde salgsopstillingen, fremvise boligen og stå for alle papirerne. Ejendomsmægleren står på din side i bolighandlen og vil derfor sørge for, at du får den højest mulige pris for din bolig. Samtidig er det ejendomsmæglerens forsikring, der dækker, hvis noget skulle gå galt.

Gå efter faste priser og andres erfaringer med billige mæglere

En ejendomsmægler kan altså være en rigtig god ide, hvis man ønsker et hurtigt og problemfrit boligsalg. Men hvordan finder man så frem til den bedste ejendomsmægler?

En god ide, når man skal finde en billig ejendomsmægler, er at gå uden om de store kæder og i stedet benytte et af de mindre uafhængige ejendomsmæglerfirmaer, da prisen ofte er lavere her. Derudover er det en god ide at gå efter gennemskuelige og faste priser, lytte til andres erfaringer, indhente flere tilbud og følge sin mavefornemmelse.

Man kan ved hjælp af en simpel research på nettet få svar på de fleste af ens spørgsmål. Det er desuden en
god ide at vælge en ejendomsmægler, der er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, da det betyder, at ejendomsmægleren skal leve op til en række krav og det er dermed et kvalitetsstempel.

Et eksempel på en medlemsvirksomhed er ABC Mæglerne, der er kendt som en billig ejendomsmægler på Frederiksberg.