Evaluering af kontorhoteller

Hvad er et kontorhotel?

Et kontorhotel er en betegnelse for en bygning, hvor flere firmaer eller virksomheder kan leje sig ind i kontorer eller låne en decideret kontorplads og deles om fælles faciliteter (toiletter, køkken, printer, fax osv). Nogle fordele ved at benytte et “hotel”, i forhold til at etablere sig på anden måde kan være ting som: Mulighed for en receptionist, som oftest korte lejeaftaler, hurtig indflytning og mulighed for lydhørhed ved ændret lokalebehov.

Der vil normalt være fælles reception med kopifaciliteter og maskiner som printer/scanner og fax, fælles kantine og en fælles mødelokaler til rådighed. Ofte er der etableret internet (wifi) og telefonlinier som administreres af hotellet eller kontorfællesskabets ledelse.

Et kontorhotel vil ofte tilbyde ekstra ydelser som f.eks. telefonpasning, sekretærassistance, mulighed for at leje møblerede kontorer og mødelokaler.

Billigt kontorhotel med vokseværk

Der findes flere udbydere af kontorhoteller i Danmark. Nogle af de mest kendte spillere på området er kæder som Regus, First Clients og Aberdeen. Disse ejes ofte i udlandet af en større koncern, men har “hoteller” placeret på flere forskellige lokationer i København og andre storbyer, således at lejeren kan anvende faciliteterne i flere byer, når vedkommende er på farten til salgsmøder eller måske har behov for at arbejde nogle timer, før han eller hun skal nå et vigtigt fly eller et tog.

Kontorfællesskaber eller “hoteller” er blevet et populært alternativ til normale erhvervslejemål, simpelthen fordi der er penge at spare samt unikke faciliteter, som man normalt ikke ville have råd til eller have mulighed for at etablere.

Et af dem er Voxevaerket.dk, der har kontorhoteller en række steder i landet: Birkerød, Taastrup, Roskilde, Odense og Aarhus. Voxevaerket.dk har specialiseret sig i at hjælpe iværksættere. Man for således ikke bare en kontorplads med gode faciliteter, men også en lang række andre fordele.

Der er diverse gratis kursusforløb, man kan få hjælp til at danne en bestyrelse og man er garanteret en fast lav husleje. Derudover har man adgang til faciliteter på alle Voxevaerket.dks kontorhoteller, så har man normalt kontorplads i Aarhus, men skal afholde et møde på Sjælland, kan man altså benytte sig af faciliteterne der.

Det er ikke så ofte, at man ser den slags tiltag rundt i Danmark, men Vækstfabrikkerne er en semi-offentlig konkurrent til Voxeværket, hvor EU har bemidlet penge til undervisning i erhvervsfag og de konkrete kommuner ofte ejer lokalerne.

Kommunerne må ikke drive konkurrenceforvridende virksomhed, hvorfor huslejen skal svare til markedsvilkårene, men andre tiltag må de gerne udføre. Du kan se priser for et kontorfællesskab og finde en “lejeplads” nu på internettet.