Akustik – en branche i vækst

Der er for nylig kommet grøde i dansk erhvervsliv, hvad ingeniører angår. Disse nørdede sjæle, som har det bedst, når der skal rodes med fysiske produkter og design på den tal-nørdet-agtige måde (vi her på bloggen er ikke fordomsfulde, vi siger blot tingene, som de er. Og lægger ikke skjul på vores små meninger!).

Nå, men det var historien om ingeniørerne i erhvervs-livet og så akustikken, som vi kom fra. I pressen har der på det seneste været forlydender om, at efterspørgslen på ingeniører er begyndt at blive høj mange steder.

Eksempelvis i Esbjerg-området (en af Danmarks fem største byer) mangler der ingeniører, så slå til, hvis du står og mangler et job og kommer fra faggruppen. Alene i Esbjerg skulle det dreje sig om ca. 100 ledige job, og tallet kan meget vel være steget, da der er nogle måneder gammelt.

Akustik giver vækst og priser

Nå, men et andet sted, hvor der er rift om ingeniørerne, er angiveligt i branchen for akustik. I 2012 blev et dansk produkt om akustik i koncertsale indstillet til en fin vækstpris, og det er noget, vi danskere åbenbart forstår os på. Altså akustik, lyd og lydoplevelse. Og lyddæmpning og lydisolering.

Ingeniørerne arbejder typisk for høreapparat-producenter som Widex og GN, men kan også arbejde med teleudstyr og indretning og lyddæmpning ude i erhvervslivet.

For eksempel findes der også virksomheden IAC Nordic, der er en del af en international koncern, som bl.a. lydisolerer i lufthavne og fabrikshaller, så medarbejderne får det bedre.

Akustik-nørder fra DTU

Mange af de dygtige ingeniører, der beskæftiger sig med den akustiske videnskab og disse produkter og løsninger, har en baggrund fra DTU i Lyngby som for eksempel kandidat i Lyd og Akustisk Teknologi.

Vi skal ikke trætte den glade læser med alt for megen unødig info omkring dippedutter og decibel, men blot viderebringe det glade budskab om, at der er vækst i ingeniører.

Faktisk giver ansættelsen af blot én ingeniør – måske hedder han Ole Opfinder – jobskabelse på så meget som otte stillinger … det er ret tankevækkende, hvis tallet fra ingeniørforeningen IDA her rent faktisk er sandt!

Lad os bare få noget mere Gazelle-vækst og gerne endnu flere ledige jobs til nørd-heltene, nemlig ingeniørerne. Det vil også give håndværkerne nogle flere akustik lofter at sætte op!