Boliger uden alarmsystem er tyvens paradis

Så er vi biotech nerds tilbage, denne gang med en evaluering af alarmsystemer. Her i julen vil vi nemlig gerne være gode ved de svage, de gamle og de fattige. Men nogle mennesker vælger også at være god ved tyven juleaften. De serverer et totalt ubeskyttet hus for tyven, uden videoovervågning, uden kameraovervågning eller sikring af hoveddøren med en ordentlig Ruko lås.

Det kan der nemt laves om på, for det handler om at være tryg. Også i julen, når du sidder med familien og smager på julemaden langt fra huset. Et IP-kamera er tilsluttet internettet via en router og et Ethernet kabel, og det gør, at du let kan følge med i overvågningen af huset fra din bærbare computer. Hvis du er nysgerrig, kan du mellem retterne hurtigt liste dig ud i gangen og tjekke kameraovervågningen af huset.

IP-kameraet kan overvåge huset, både ude og inde. Som et lille mørkt øje kan IP-kameraet spotte tyven på 30 meters afstand, selv i mørke. Så ved du, om du har fået ubudne gæster selvom et alarmsystem er tilsluttet.

Kodelås – let for dig, svært for tyven

Ubudne gæster undgår du sandsynligvis ved at sikret dig fornuftigt med et alarmsystem. Har du opsat en tyverialarm kan alarmen hurtigt afskrække tyven og tilkalde en vagtcentral. En privatalarm kan inddeles i zoner, eksempelvis i haven. Mere almindeligt er det dog at placere alarmen indendørs.

Med den rigtige sikring af hoveddør og vinduer bliver det svært for tyven at slippe ubemærket ind. En trådløs alarm kan registrere bevægelser og vil blive aktiveret så snart et vindue eller en dør åbnes. Med en kodelås på hoveddøren slipper du samtidig for at tænke på, om du nu har husket at låse døren.

Køb en privatalarm

Når døren er lukket, er den låset. Det er let for dig og besværligt for tyven. Og sådan skal det være. Det kan være en ganske ubehagelig oplevelse af vende hjem til et hus, hvor der har været indbrud. For slet ikke at tale om, hvor skræmmende det er at tyven bryder ind, mens du ligger og sover. Stop tyven allerede ved døren og undgå indbrud og tyveri af værdifulde genstande.

Hvis I ønsker at indkøbe en privatalarm til husstanden, kan det anbefales her fra nørderne på DTU Biotech Place aka. bloggen BAevaluering.dk at tale med en fagmand inden for alarmer og overvågningskameraer, f.eks. firmaet MS Sikring. Mange låsesmede kan udføre sådanne opgaver og kan have certificeringer inden for montering af overvågsningsløsninger.