Gazellen besøger et konditori i København

Den knaldhurtige gazelle kører ikke på benzin fra Statoil, men et lidt billigere brændstof, nemlig kager fra konditorier i København. Så det er netop temaet, denne blog om erhvervslivet skal indeholde.

Der findes (heldigvis) stadig en del af erhvervslivet, som ernærer sig som konditori eller bageri – dog er den sidste løsning blevet mere og mere sjælden. Mange mindre bagere må lukke, men ofte ser mange også succeshistorier, hvor den enkelte bager sadler om til konditori med stole, bløde sofaer, musik i højttalerne, fine drikkevarer og chokolade på hylderne. Det er oplevelsesøkonomi i en nøddeskal, en genre der kan bidrage positivt til kundernes humør og forbedre den svindende bundlinje ude hos bagerne i lokalområderne.

De franske caféer kom til Danmark i 80erne, hvorfor bodegaerne så småt begyndte at gå tilbage årtiet efter, men caféer er stadig trendy herhjemme. Især efter kaffekulturen har fået et boost med espressomaskiner og dertil hørende dyre raw cakes eller makroner (macrons) lavet af spelt med havtorn i. Det syndige bliver stadig mere sundt, og butikker og konditorier bliver mere dygtige til at aflæse trenden.

Hvis man har lyst til at besøge et konditori i Københavnsområdet, som virkelig tænker ud af boksen, kan det måske være svært at komme i tanke om noget, da alle jo i forvejen kender til La glace eller måske Lagkagehuset, der er kendt for lagkager primært kun. Så gazellen på denne blog lægger sit hoved i blød og tænker på meget andet end bezin og fyringsolie.

Konditoriet vi anmeldte i København

Konditori København – bum, bum. Hvorfor ikke besøge Strangas, en minikæde med to filialer! De har eksisteret i nogle år og er mest kendt for farverige makroner og bryllupskager på menuen. De laver dog også brød og desserter til take away, dvs. fester, hyggen derhjemme osv.

Så denne gazelle “fløj” hen til den flinke konditor Strangas, der har udenlandske rødder, men ellers er totalt københavneragtige, hipster på den fede måde. Stedet kan varmt anbefales, hvis man søger en anderledes savanne frem for den fyringsolie, der ellers puttes på tanken, da kager og desserter smager aldeles fremragende og ofte rummer ingredienser der er lidt sundere såsom danske bær og ægte frugtfarve til pang-kagerne og bryllupskager

Konditoriet får fra denne gazelleanmelder et stort 7-tal med STOR pil op på den nye skala i skolerne.

konditori københavn